STRIVE Projesi Başladı: Depremden...

Depremin yıkıcı etkilerini en aza indirmek ve ekonomik dayanıklılığı artırmak amacıyla hayata geçirilen STRIVE (Supporting Transition, Recovery, Inclusion & Vocational Empowerment) Projesi, düzenlenen açılış toplantısıyla resmi olarak başladı. Birleşik Krallık Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi (FCDO) tarafından finanse edilen proje, İngiliz Kızılhaçı (BRC) aracılığıyla yürütülüyor. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu (IFRC) teknik destek sağlarken, Türk Kızılay Toplum Temelli Göç Programları Koordinatörlüğü sahadaki uygulayıcı partner olarak görev alıyor.

Ortaklık Anlaşması İmzalandı, Uygulama Başladı

4-5 Şubat 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen proje başlangıç toplantısında, Türk Kızılay Uluslararası İlişkiler ve Göç İşleri Genel Müdürü Alper Küçük, IFRC Türkiye Delegasyon Başkanı Jessie Thompson, FCDO Uluslararası Kalkınma Direktörü Roohi Malik ve BRC Ortaklık Yöneticisi Julia Brothwell açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından, üçlü ortaklık anlaşması imzalanarak proje resmi olarak başlatıldı.

7 İlde Binlerce Kişiye Ulaşacak

Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa illerinde uygulanacak olan projenin 5 yıl sürmesi planlanıyor. STRIVE Projesi kapsamında hedeflenen çalışmalar ise şu şekilde:

  • 7 geniş kapsamlı işgücü arz-talep analizi yapılacak,
  • 150 kişi Türkçe dil eğitimi alacak,
  • 625 kişi mesleki eğitimlerden faydalanacak,
  • 300 kişiye sosyal beceri geliştirme eğitimi verilecek,
  • 510 kişinin istihdamı desteklenecek,
  • 414 kişiye çalışma izni danışmanlığı sağlanacak ve harç bedelleri karşılanacak,
  • 28 kariyer fuarı düzenlenecek,
  • 600 KOBİ desteklenecek.

Toplamda 11.624 depremden etkilenen kişinin projeden faydalanması planlanıyor.

Deprem Bölgesi İçin Güçlü Bir Adım

STRIVE Projesi, sadece istihdam olanakları oluşturmayı değil, aynı zamanda sosyal uyumu güçlendirmeyi ve toplulukların ekonomik dayanıklılığını desteklemeyi amaçlıyor. Türk Kızılay Toplum Temelli Göç Programları Koordinatörlüğü’nün saha uygulayıcısı olduğu bu proje, uzun vadede bölgenin ekonomik iyileşmesine katkı sağlayarak, depremden etkilenenler için sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi hedefliyor.

}
791284
Koruma Çalışmaları İle Ulaşılan Kişi Sayısı
990795
Psikososyal Destek ve Sağlık Hizmetleri ile Ulaşılan Kişi Sayısı
101748
Eğitime Destek Faaliyetleri ile Ulaşılan Kişi Sayısı
758947
Sosyal Uyum Faaliyetleri ile Ulaşılan Kişi Sayısı
18667
Bütünleşik Programlar Çalışmaları ile Ulaşılan Kişi Sayısı
2828236
21 İLDE, 19 TOPLUM MERKEZİ, 3 ÇOCUK KORUMA MERKEZİ, 7 GEÇİCİ BARINMA MERKEZİ, 8 MOBİL ÇOCUK DOSTU ALAN VE 7 MOBİL PSİKOSOSYAL DESTEK TAKIMI İLE ULAŞILAN TOPLAM KİŞİ SAYISI

Bugünün Gençleri, Yarının Liderleri