Nitelikli Bilişim Personel Yetiştirme-Sap...

TÜRK KIZILAY ve SAP TÜRKİYE İŞ BİRLİĞİNDE “NİTELİKLİ BİLİŞİM PERSONEL YETİŞTİRME-SAP DANIŞMANLIĞI” EĞİTİMİNDE SERTİFİKALAR VERİLDİ

Üniversite mezunu yararlanıcıların kendi kendilerine yetebilirliklerinin sağlanması ve geçim kaynaklarının geliştirilmesinin amaçlandığı eğitimlerin sertifika törenine özel sektör temsilcileri de katılarak, adaylar ile gelecekteki kariyer fırsatları hakkında görüşmeler gerçekleştirdi. Eğitim projesi sayesinde yararların öncelikle SAP Türkiye müşterisi ve iş ortakların ihtiyaç duyduğu alanlarda SAP Danışmanı olarak nitelik kazanmaları ve uygun firmalarda istihdam edilmeleri hedeflendi.

“İSTİHDAMA YÖNLENDİRMEDE BÜYÜK BİR ADIM”

AB fonlarıyla desteklenen ve Türk Kızılay’ın yürüttüğü, SAP iş birliğindeki eğitimlere 10 farklı ilden iki binin üzerinde müracaat geldi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye'de geçerli bir kimlik belgesine sahip olan göçmenler arasından detaylı bir seçim süreci ile belirlenen adaylar Ankara ve İstanbul illerindeki bir ay süren eğitim programlarına dahil edildi.

İstanbul SAP BASİS Eğitimlerine katılan Türk Kızılay Toplum Temelli Göç Programları Koordinatörü Kamil Erdem Güler ve SAP Doğu Avrupa, Orta Asya ve Afrika Bölgesi Satış Direktörü Burçak Kılınçer, projeye ilişkin olarak; SAP ve Türk Kızılay’ın iş birliğinden duyulan memnuniyet ile birlikte SAP ekosistemine ve bilişim sektörüne dahil olma potansiyeli olan 50 gence başarı dileyerek, bu projenin istihdama yönlendirme noktasında büyük bir adım olacağını ifade ettiler.

“50 KİŞİLİK BİR KADROYU MESLEKTAŞ YAPMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Ankara’da gerçekleşen eğitime katılan SAP Türkiye Kamu Sektörü Satış Müdürü Faruk Emre Güngör ise eğitim ve istihdam projesine ilişkin düşüncelerini şu şekilde dile getirdi; “ AB fonlarıyla desteklenen ve Türk Kızılay’ın yürütmekte olduğu bu programa katkı vermekten dolayı çok mutluyuz, bu sayede 50 kişilik bir kadroyu meslektaş yapmanın gururunu yaşıyoruz.”

DEZAVANTAJLI KESİMLER NİTELİKLİ BİLİŞİM PERSONELİNE DÖNÜŞÜYOR”

Eğitim programına katılarak sertifika almaya hak kazanan gençlerle buluşan Türk Kızılay Bilişim Teknolojileri Direktörü Hüseyin Savaş; “ Türk Kızılay olarak bir e-dönüşüm programımız var. Kurumsal olarak biz de dönüşüyoruz ve bunu yaparken de teknoloji araçlarını kullanıyoruz. Bu anlamda SAP ile ciddi bir iş birliği içerisinde dezavantajlı kesimi, nitelikli bilişim personeli olarak yetiştirip, bu alana kazandırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

}
684508
Koruma Çalışmaları İle Ulaşılan Kişi Sayısı
916101
Psikososyal Destek ve Sağlık Hizmetleri ile Ulaşılan Kişi Sayısı
157526
Sosyoekonomik Güçlendirme Faaliyetleri ile Ulaşılan Kişi Sayısı
727168
Sosyal Uyum Faaliyetleri ile Ulaşılan Kişi Sayısı
12787
Liderlik ve Gönüllülük Çalışmaları ile Ulaşılan Kişi Sayısı
2593310
23 İLDE 21 TOPLUM MERKEZİ, 3 ÇOCUK KORUMA MERKEZİ, 8 GEÇİCİ BARINMA MERKEZİ VE 10 MOBİL EKİP İLE ULAŞILAN TOPLAM KİŞİ SAYISI

Bugünün Gençleri, Yarının Liderleri