UMUT TOHUMLARI PROJESİ İLK FİDELERİNİ VERDi

UMUT TOHUMLARI PROJESİ İLK FİDELERİNİ VERDi

Urfa Valiliği, World Vision ve Türk Kızılay Şanlıurfa Toplum Merkezi iş birliğiyle yürütülen, "Umut Tohumları Projesinin” kapanış toplantısı, Şanlıurfa’da yararlanıcılarımızın da katılımıyla gerçekleşti.

Projenin kapanış toplantısına, Şanlıurfa Vali Yrd. Abid Öztoprak, World Vision Suriye Operasyon Direkötrü Eka Zhavania, World Vision Kıdemli Temsilcisi Cenk Kalfaoğlu ve Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanımız Dr. Ahmet Hamdi İnan ile Sosyo-ekonomik Güçlendirme Programı Yöneticimiz Cihan Arsu da katıldı. Proje değerlendirmelerinden sonra, yararlanıcılarımızla görüşmeler de yapıldı.

“Umut Tohumları Projesi” kapsamında, 1.300’den fazla Suriyeli yararlanıcı ve ev sahibi topluluğa mensup katılımcı, çocuklarına daha iyi bir yaşam sağlamak ve bir gelir kaynağı oluşturmak için çeşitli alanlarda destek aldı. Urfa Valiliği, Kızılay ve World Vision iş birliğinde, Haziran 2021'de başlayan ve Mart 2022'ye kadar devam eden, sosyo-ekonomik güçlendirme projesi başarıyla hayata geçirildi.

“Çocuklara Daha İyi Bir Gelecek İnşa Etmek İçin Birlikte Çalışıyoruz”

Proje sayesinde yaklaşık 150 yararlanıcı, ekonomik bağımsızlık kazanmalarına yardımcı olmak için tasarlanan, meslek kurslarına katıldı. Bu sayede pek çok aile, eğitimlerini yarıda kesmek zorunda kaldıkları çocuklarını, yeniden okula kaydettirdiler. “Çocuklara daha iyi bir gelecek inşa etmek için birlikte çalışıyoruz” diyen World Vision yetkilileri, yapılan iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Pek çok farklı alanda destek alan ve kurslara katılan yararlanıcılar, eğitimleri daha verimli bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olmak için ulaşım yardımı da aldı. Proje kapsamında 45 katılımcıya da mesleki eğitim dışında, istedikleri işe başlayabilmeleri ve ihtiyaç duydukları ekipmanı sağlamaları için ekonomik olarak destek de verildi.

Şanlıurfa Suruç'ta büyükbaş ve küçükbaş yetiştiriciliği ve bakımı konusunda 20 kadar kursiyer proje kapsamında eğitim aldı. 50'den fazla katılımcıya, kurslara katılımlarını kolaylaştırmak adına ulaşım desteği sağlandı.

Proje Hedeflerine Ulaşıldı

Hizmet alanlarını çeşitlendirerek göçmenleri ve ev sahibi topluluğu desteklemeyi amaçlayan “Umut Tohumları Projesi” aracılığıyla 300 yetişkin yararlanıcı, psikolojik destek oturumlarına katıldı. 370'i erkek, 345'i kız çocuk olmak üzere, toplamda 715 çocuğa yönelik de psikolojik iyilik hallerinin temini ve sürdürülmesi çalışması gerçekleştirildi.

Yararlanıcıların da projeden elde ettikleri faydaları ve deneyimleri paylaştığı sonuç ve değerlendirme toplantısında zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Projesinin kapanış toplantısı, tarafların iş birliğinden duydukları memnuniyeti belirtmesi, yararlanıcıların ise böyle bir projeye dahil olarak sağladıkları faydayı dile getirmeleri ve karşılıklı teşekkürlerin iletilmesinin ardından, birlikte çektirilen aile fotoğrafı ile son buldu.