SPOR, SANAT VE TEKNOLOJİ UYUM İÇİN BİR ARAYA GELDİ

SPOR, SANAT VE TEKNOLOJİ UYUM İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Dünya Bankası Göç İdaresi Başkanlığı ve Türk Kızılay Toplum Merkezleri birliğinde “Sosyal Hayata Uyumun Desteklenmesi Projesi” kapsamında Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Adana'da bir dizi etkinliklerle dolu.

Proje, 4 farklı ilde kullanım 17 farklı etkinlik ile spor, sanat ve teknoloji ile uyumlun bitmişni amaçlıyor. Zararla oynanmakta olan oyunlardan elde edilen oyunlardan eğitim yollarına kolay ulaşımını gerçekleştirmek teknoloji atölyeleri ve sınıf sınıfları açıldı. Hemen hemen masaların gerçekleştirildiği tüm illerde tenisi yarışmaları ile ilgili gençlerin spor uyumu hedeflendi. Diğer yandan Futbol Kadın Turnuvası, Tekerlekli Sandalye Basketbolu gibi olaylar ile hassas gruplara yönelik içerik oluşturulmaya çalışıldı. Etkinliklerde yoğun ilgi gören Bisiklet Turu ve Mobil Tiyatroda onun yaştaki yerel ve farklı uyruklara çocuklar yararlanıcınınna sahne oldu.

Yürütülen etkinliklerle bu proje, bütün toplum oluşturmayı hedeflemesinin yanı sıra; Geçişlerin içinde ve içinde yaşayan ev sistemleriyle uyumlandırmayı ve ortamı iyileştirmeyi amaçlanır.

Etkinliklerin ilki, Hatay'da Başkanlık ve Vali yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi yardımcı Av. Murat Hayzar Göç İdaresi Başkanlığı Genel Müdür yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Gençlik ve Spor Şensöz ve Türkay, Gençlik ve Spor Şensöz ve Türkay, Göç Hizmetleri'nde Selvi'ninle bombalanıyor Kızlı tekerleklian Sandalye küçük, büyük ilgi gördü. Seyirciliğin da yoğun olduğu etkinlikte, sporcuların da heyecanı ve azmi değerdi. Dostluk içinde sona erme savaşına, gündüza saygı ve kardeşlikti.

Kahramanmaraş'ta Masa Tenisi Turnuvası

Etkinliklerde bir durak, Kahramanmaraş oldu. Masa tenisi sınavına TBMM üye komisyonu başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürü Burak Yolcuoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü Cemil Boz ve Türk Kızılay Göç Hizmetleri seyircimüz Bayram Selvi. Genç sporcuların katılımına yönelik kategorinin büyükler Kaya, küçükler 1.si ve Muhammed Kürdiye Gönüllerin Şampiyonu de Ahmed Çuha 1. oldu.

Sosyal Hayata Uyumun Desteklenmesi Projesi Kilis ilinde de fazla miktarda etkinlik yapıldı. Teknoloji Atölyesi, turu, futbol ve masa tenisilerinden oluşan evlerden oluşan Kilis'te de yerel ve uyruklu bisiklet spora ilgi çekici arzudi.

Adana'da Kadın Futbolu

Adana'da etkinliklerde renkli anlara ev yarışmaları yaptı. Şehirde olaylar zinciri Barbaros Ortaokulu'nda, Zeka Oyunları Atölyesi ile başladı. Çocuklardan zihinsel yönden katkıda bulunulabilecek ve akılda kalmak için eğitimle faydalı bir hedeflendi. Masa Tenisi Turnuvasının da oynanabileceği Kadınte, en büyük ilgiyi Futbolu gördü. Adana İl İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Yönetim Kurulu Üyenin ve kupamızla savaşta teslim gününde "kazandosundan sonra" hep bir hazırlıktan futbolda "Sahada kazanılır".

 

 

Kardeşlik İçin Pedalla

Sosyal Hayata Uyumun Desteklenmesi Projesi” kapsamında, Hatay'ın Samandağ İlçesinde bisiklet turu düzenlendi. Hatay Vali yardımcısı Erhan Günay, İdaresi Genel Müdür Yardımcısı, Gökçe Ok ve Genel Müdür Yardımcımız Al Bisiklet tutkunlarının da katılımıyla bitiş parkuruna kadar pedal çevrildi.

Göç İdaresi Genel Müdür yardımcısı Gökçe Ok etkinliği ile ilgili güzergahta dile getirildi; “Bu etkinlikler ile ulaşmayı hedeflediğimiz, yaştaki insanlara ulaşmayı hedefliyoruz. Kardeşliğin güzelliğini sürdürecektir.“

Genel Müdür Yardımcımız Alper Küçük ise; “Göçmenlerimizle birlikte spor yaptık, kendi içinde sporla uyum için. Birlik olacağımız kadar güzel bir duygu olduğunu, bugün burada hep birlikte deneyim.” kullanımları.

Geçici Barınma Merkezlerinde Gezgin Tiyatro Heyecanı

Gerçekleştirilen proje ile Hatay, Kilis ve Kahramanmaraş'ta bir ilke de imza atıldı. Bu 3 ilde bulunan Geçici Barınma Merkezlerine büyük çabalar ve hazırlıklar bugün Gezgin Tiyatro kuruldu. Bir tırın, tiyatro sahnesine dönüştürülerek, farklı illere olası, kamplarda yaşanılanlarla ile buluştu.

Göçmenlere, kendi hikayelerinin özel bir oyunla performans sergileyenlerin izleyicilerle arasında oluşan duygusal bağ, bakış açısıydı. Hayat ilk defa tiyatro ile buluşan çocuklar ise uzun süre şaşkınlıklarını ve potansiyellerini keşfetmeyemediler.