HATAY TOPLUM MERKEZİNDE HASAT ŞENLİĞİ

HATAY TOPLUM MERKEZİNDE HASAT ŞENLİĞİ

Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi, Reyhanlı Tarım Proje ve Uygulama Alanında Hasat Şenliği gerçekleştirdi. Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın katılımlarıyla gerçekleşen etkinliğe, Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Türk Kızılay Hatay Şube Başkanımız Şükrü Kudret Özbakış ve bölge şubelerimizin yöneticileri ile İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat ve ziraat odaları temsilcileri katıldı.

2020 yılında, Reyhanlı Belediyesi'nin destekleriyle oluşturulan 20 dönümlük alanda düzenlenen hasat şenliğinde, yerli ve farklı uyruklu yararlanıcıların meslek edinmeleri ve kendi geçimlerini sağlamaları amacıyla oluşturulan serada muz hasadı yapılması amaçlandı.

Reyhanlı Tarım Alanında 300 Kişi Sertifika Aldı

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, serada muz hasadı yapan Genel Başkan Dr. Kerem Kınık, muz ve çilek seralarından elde edilen ürünlerin bölgedeki yetimhanelere dağıtılacağını söyledi. Genel Başkan Dr. Kerem Kınık, "Serada faydalanıcılarımıza meslek eğitimi verdik. Hem muz yetiştiriciliği hem tarım ve hem de hayvancılığı öğrettik. Kümesimiz ve ahırımız var, Reyhanlı'daki bu çiftliğimizde bin 300 kişi sertifika aldı. Böylece kendi seralarını kurabilecek veya mevcut seralarda ya da çiftliklerde kendi başlarına üretim yapabilecek yetkinliğe geldiler” ifadelerini kullandı.

Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay’da yaptığı konuşmada, “ üreticilerimizin kooperatifçilik noktasında bilinçlendirilmesinin ve bu konu da verilen eğitimlerin çok önemli olduğu düşünüyorum” dedi ve Türk Kızılay’ a yaptığı bu girişimlerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

İş-Kur’un da destek verdiği proje kapsamında, 20 dönümlük arazide kurulan muz, çilek seralarının yanı sıra kümeslerde yetiştirilen 300 tavuk ile günde ortalama 110 yumurta elde edilmeye başlandı. İnek besiciliğinin de yapıldığı alana 80 adet nar fidanı, 600 muz ve 8 bin 500 çilek fidanı dikildi. 321 kursiyer burada eğitim alarak, üretime katıldı.

Toplum Merkezlerinden 1 Milyon 900 Bin Kişi Yararlandı

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonunun destekleri ile Türk Kızılay bünyesinde açılan 19 toplum merkezinde bugüne kadar yürütülen çok boyutlu programlardan 1 milyon 900 bin kişinin yararlandı. Sosyo-ekonomik güçlendirme programından yaklaşık 110 bin insan faydalandı. 526 bin insan sosyo- ekonomik uyum temelli programlara katıldı. Yine aynı program kapsamında uygulanan Nitelikli Meslek Edindirme Eğitimleri ile 22 bini aşkın insan, sertifikalı meslek sahibi oldu.

Muz ve çilek hasadının yapıldığı etkinlikte, muzlarla birlikte, elde edilen süt ve yumurtalar yetimhanelere doğru yola çıkarken, hasat şenliği katılımcıların çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi.